Creëer een huiselijke sfeer op de camping met deze decoratietips

Hoe maak je het gezellig op de camping? Houd rekening met verlichting, kleuren en geuren. Kampeer in stijl met deze handige decoratietips!

Eerste publicatiedatum:
Voor het laatst bijgewerkt op:
Maak van je kampeerplek een knusse oase! Ontdek hoe je met slimme decoratietips je caravan, camper of tent kunt transformeren tot een gezellige thuis weg van huis.

Kamperen biedt de perfecte gelegenheid om van de natuur te genieten en te ontspannen. Maar wie zegt dat kamperen niet ook gezellig en huiselijk kan zijn? Met de juiste decoratie kun je een warme en fijne sfeer creëren in je caravan, camper of tent. In dit blogartikel delen we handige decoratietips om jouw kampeerplek om te toveren tot een knusse thuis weg van huis.

  1. Meubels en stoffering
  2. Verlichting voor sfeer
  3. Natuurlijke elementen
  4. Persoonlijke touch
  5. Kleuren en patronen
  6. Outdoor kleed
  7. Kampeermeubilair met opbergruimte
  8. Geurkaarsen of geurstokjes

Meubels en stoffering

Kies voor comfortabele meubels en mooie stofjes om een gezellige sfeer te creëren. Denk aan zachte kussens, warme dekens en comfortabele stoelen. Kleed je zitgedeelte aan met sfeervolle kussens in verschillende kleuren en patronen. Ben je helemaal toe aan een nieuwe look? Je kunt ook de kussens van de bank opnieuw laten stofferen en andere gordijnen ophangen.

Verlichting voor sfeer

De juiste verlichting kan een groot verschil maken in de sfeer van je kampeerplek. Ga voor sfeervolle lantaarns, stringverlichting of kaarsen om een warme gloed te creëren. Heb je deze lampjes op batterijen al gezien? Ook een vuurkorf kan voor een gezellige en knusse ambiance zorgen.

Natuurlijke elementen

Breng de natuur naar binnen! Verzamel dennenappels, bloemen of takken en gebruik ze als decoratie in je caravan of tent. Onze tip: planten in de caravan zijn geweldig. Dit geeft een huiselijke uitstraling.

Persoonlijke touch

Voeg een persoonlijke touch toe aan je kampeerplek door foto's, souvenirs of knutselwerkjes van de kinderen neer te zetten. Zo voel je je meteen thuis op de camping.

Kleuren en patronen

Speel met kleuren en patronen om een gezellige sfeer te creëren. Combineer verschillende patronen, bijvoorbeeld op kussens of dekens, voor een speelse uitstraling. Je kunt ook een kast of muurtje behangen met een mooi patroon. Heb je al eens gedacht aan fotobehang in de caravan? Ook plakfolie is ideaal om je caravan mee te pimpen. Lees dit leuke artikel over de mogelijkheden van plakfolie in je caravan.

Outdoor kleed

Een outdoor kleed kan de ruimte buiten je caravan of tent opfleuren en gezellig maken. Kies een kleed in een kleur die past bij de rest van je decoratie en geniet van een comfortabele buitenruimte. Kunststof kleden blijven langer netjes en zijn waterdicht. Je hebt tegenwoordig ook vintage Berber buitenkleden. Die echt goed tegen de weersinvloeden kunnen. Wij vinden dit kleed ontzettend leuk!

Liever geen plastic en hoeft het niet zo netjes? Je kunt ook een oud zacht kleed in de kringloopwinkel kopen. Bijvoorbeeld een oud Perzisch tapijt, voor een boho-uitstraling.

Maak je voortent gezellig met een kleed en kussens | Alles over caravans
Maak je voortent gezellig met een kleed en kussens.

Kampeermeubilair met opbergruimte

Kies voor kampeermeubilair met opbergruimte, zoals een kastje met lades of een bank met opbergruimte onder de zitting. Zo kun je spullen netjes opbergen en je kampeerplek georganiseerd houden. Ben je op zoek naar moderne klapstoelen voor op de camping? Bekijk dan deze site.

Vergeet ook niet een modern opstapje 'de entree' naar jouw caravan. Je hebt dit in verschillende vormen en maten. Sommige met handige opbergruimte. Wil je geïnspireerd worden? Lees dan dit artikel.

Geurkaarsen of geurstokjes

Geurkaarsen of geurstokjes kunnen voor een aangename geur zorgen en een huiselijke ambiance creëren. Kies voor geuren die je associëren met gezelligheid, zoals vanille, kaneel of versgebakken appeltaart. Deze geurkaars vinden wij fantastisch!

Met deze decoratietips kun je eenvoudig een fijne gezellige sfeer creëren op de camping. Kies voor comfortabele meubels en textiel, sfeervolle verlichting en voeg natuurlijke elementen toe. Voeg een persoonlijke touch toe en speel met kleuren en patronen voor een gezellige uitstraling. Met een paar eenvoudige aanpassingen voel je je meteen thuis op de camping en kun je optimaal genieten van jouw kampeervakantie.

Afbeeldingen

Bekijk hieronder de afbeeldingen. Swipe naar rechts om meer te bekijken. Tik op een afbeelding om te vergroten.

No items found.

Veelgestelde vragen

Speel met kleuren en patronen om een gezellige sfeer te creëren. Combineer verschillende patronen, bijvoorbeeld op kussens of dekens, voor een speelse uitstraling. Je kunt ook een kast of muurtje behangen met een mooi patroon. Heb je al eens gedacht aan fotobehang in de caravan? Ook plakfolie is ideaal om je caravan mee te pimpen. Lees dit leuke artikel over de mogelijkheden van plakfolie in je caravan.

De juiste verlichting kan een groot verschil maken in de sfeer van je kampeerplek. Ga voor sfeervolle lantaarns, stringverlichting of kaarsen om een warme gloed te creëren. Heb je deze lampjes op batterijen al gezien? Ook een vuurkorf kan voor een gezellige en knusse ambiance zorgen.

Een outdoor kleed kan de ruimte buiten je caravan of tent opfleuren en gezellig maken. Kies een kleed in een kleur die past bij de rest van je decoratie en geniet van een comfortabele buitenruimte. Kunststof kleden blijven langer netjes en zijn waterdicht. Liever geen plastic en hoeft het niet zo netjes? Je kunt ook een oud zacht kleed in de kringloopwinkel kopen. Bijvoorbeeld een oud Perzisch tapijt, voor een boho-uitstraling.

De Isabella raamluifel kost 139 euro. Deze luifel met zonnefilter blokkeert zonlicht, maar behoudt vrij zicht naar buiten. Dit is anders dan vele andere raamluifels. Deze raamluifel is beschikbaar in antraciet en past door het meegeleverde frame op vrijwel elke caravan. Dankzij het Band-it™ Softgrip-handgreepsysteem is de raamluifel snel en eenvoudig te installeren.

  1. Begin met het vetvrij maken van het onderdeel wat je gaat beplakken. Plak je op hout? Let erop dat het helemaal glad is. Het kan zijn dat je een put na afloop van het plakken nog kunt zien. Dus begin met gladmaken en schoonmaken!
  2. Lees goed de verpakking van het plakfolie wat je gekocht hebt. Soms staat er dat het beter werkt als je het oppervlak met water inspuit. Een voordeel is dan dat het nog gemakkelijker naar wens te verplaatsen is.
  3. Meet hoeveel folie je nodig hebt en snijd dit af van de rol. Dit hoef niet nauwkeurig: je kunt ruim meten! Je snijdt later namelijk de randen op maat af.
  4. Leg het folie recht op je onderdeel en haal aan één zijde de achterkant van de folie los. De plakrand ligt nu op je onderdeel. Trek steeds een deel van de plak-kant af terwijl je van binnenuit naar buiten strijkt. Je haalt zo alle lucht er onder vandaan. Dit doe je het beste met een
  5. Heb je ronde randen? Gebruik dan een föhn en verhit het plastic. Je merkt dat het vervormbaar wordt. Je kunt het nu strak over de ronde randen trekken.
  6. Gebruik een scherp mes om de randen te netjes af te snijden.

Je koopt kampeeraccessoires in winkels zoals: Obelink, De Wit Schijndel, Stassar, Decathlon, Bever, Kampeerwereld, ANWB of Karsten Travelstore. Ook de Action heeft soms kampeerartikelen in de schappen liggen.

Tags bij dit artikel
Klik op een tag om andere artikelen met hetzelfde onderwerp te vinden.