Karoo caravan uit Finland: lichtgewicht miniwoonwagen voor duurzaam kamperen

De Karoo Adventure Camper is een innovatieve en lichtgewicht caravan uit Finland. Perfect om off-grid te kamperen! Met slechts 750 kg en een aerodynamisch ontwerp dat de luchtweerstand met 51% vermindert, is hij ideaal voor kleine trekvoertuigen. En zelfs voor elektrische auto’s! De caravan biedt een modulaire indeling, waaronder een uitschuifbare keuken. Dankzij de 6 kWh lithium-ion batterij en zonnepanelen kan hij elektrische fietsen opladen en functioneert hij zonder elektriciteitsnet. De caravan wordt verwacht in 2025. Lees hier alvast meer over deze leuke caravan!

Eerste publicatiedatum:
Voor het laatst bijgewerkt op:
Ontdek de Karoo Adventure Camper uit Finland: een lichtgewicht, aerodynamische caravan die perfect is voor elektrische auto's en off-grid kamperen.

De Karoo caravan uit Finland is een innovatieve en lichtgewicht caravan die perfect is voor avonturiers en gezinnen. Hij weegt slechts 750 kg en is ontworpen met een aerodynamische vorm die de luchtweerstand met 51% vermindert. Hierdoor is hij bijzonder geschikt voor kleinere voertuigen en elektrische auto’s. Met een lengte van 5 meter en een breedte van 2,05 meter biedt hij flexibiliteit en comfort voor diverse kampeerervaringen.

Het interieur is modulair en biedt ruimte voor slaapmogelijkheden die omgezet kunnen worden in een laadruimte, bijvoorbeeld voor fietsen. De keuken is uitschuifbaar en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Verder is de Karoo voorzien van een 6 kWh lithium-ion batterij die opgeladen kan worden via zonnepanelen, netstroom of snelladers, waardoor het zelfs mogelijk is om elektrische fietsen op te laden tijdens je reis.

Een van de unieke kenmerken is de grote zijdeur die als veranda kan fungeren. In combinatie met de verschillende luifelopties creëer je gemakkelijk een extra leefruimte. Het interieur heeft daarnaast een comfortabele badkamer met toilet en douche, en voor de verwarming wordt gebruikgemaakt van gas of elektriciteit.

De Karoo wordt naar verwachting in 2025 op de markt gebracht en zal beschikbaar zijn vanaf ongeveer €30.000.

Jammer genoeg is dit model dus nog niet te bewonderen op de kampeer en caravan jaarbeurs. Maar hopelijk volgend jaar wel! ;)

Karoo Caravan Specificaties

Gewicht: 750 kg
Lengte: 5 meter
Breedte: 2,05 meter
Hoogte: 2,16 meter
Aerodynamica: 51% lagere luchtweerstand dan traditionele caravans
Batterijcapaciteit: 6 kWh lithium-ion batterij
Energiebronnen: Zonnepanelen, netstroom, snelladers
Keuken: Uitschuifbare keuken voor binnen en buiten
Badkamer: Cassette-toilet en douche
Slaapplaatsen: 2 volwassenen, 2 kinderen
Prijs: Vanaf €30.000
Bijzonderheden: Zijdeur kan dienen als veranda, flexibele luifelopties

Onze conclusie: wat een vernieuwend ontwerp! Er is gedacht aan alles, zoals de luchtweerstand, laag gewicht en allerlei modulaire features. En qua design is de Karoo caravan prachtig om te zien. De afbeeldingen hieronder spreken voor zich. Wil je nog zo'n leuke off-grid caravan zien? We hebben ook een artikel geschreven over de stoere EXPLORER Back-2-Basic caravan.

Foto's: Karoo Camper, Lees meer via karoocamper.com

OutdoorOutdoor

Afbeeldingen

Bekijk hieronder de afbeeldingen. Swipe naar rechts om meer te bekijken. Tik op een afbeelding om te vergroten.

No items found.

Veelgestelde vragen

De Karoo weegt slechts 750 kg, wat hem ideaal maakt voor kleinere voertuigen, waaronder elektrische auto's. Dankzij zijn lichte gewicht en aerodynamische ontwerp verbruikt hij minder energie en is hij gemakkelijk te trekken.

De Karoo heeft een modulair interieur met een uitschuifbare keuken, slaapruimte voor 2 volwassenen en 2 kinderen, een badkamer met douche en toilet, en opklapbare luifels voor extra leefruimte buiten. Daarnaast is hij voorzien van een 6 kWh lithium-ion batterij en zonnepanelen voor off-grid kamperen.

De Karoo wordt naar verwachting in 2025 op de markt gebracht, met een startprijs van rond de €30.000. De eerste leveringen zijn gepland voor 2026.

Tags bij dit artikel
Klik op een tag om andere artikelen met hetzelfde onderwerp te vinden.