De 5 gezelligste wintercampings in de buurt van een kerstmarkt

Wil jij een onvergetelijke ervaring deze winter? Ontdek de magie van winterkamperen en combineer dit met de gezelligste kerstmarkten! Kerstmarkt shoppen en winterkamperen is de perfecte combinatie. Wij geven je de vijf leukste wintercampings, elk in de buurt van een kerstmarkt. Pak je caravan en duik in een wonderlijke winterwereld!

Eerste publicatiedatum:
Voor het laatst bijgewerkt op:
Ontdek deze winter de magie van winterkamperen en combineer dit met de gezelligste kerstmarkten! Lees hier de vijf leukste wintercampings, elk in de buurt van een kerstmarkt.

De 5 leukste wintercampings

Winterkamperen heeft verschillende charmes en voordelen! En hoe leuk is het om het avontuurlijke winterkamperen en kerstmarkt shoppen te combineren? Perfecte combi vinden wij. Natuurlijk is winterkamperen niet voor iedereen weggelegd. Je moet een goede voorbereiding treffen tegen de kou. Lees hier hoe je je goed voorbereid als je gaat winterkamperen.

Wist je dat je voor een campingplekje in winter veel minder geld kwijt bent? Je bespaart op je overnachting! (Zodat je daarna lekker kunt shoppen :)) Daarnaast is het in de winter op de camping heerlijk rustig en heb je geen last van muggen. Maak het gezellig met kaarsjes en lichtslingers. Warm jezelf op bij een vuurtje met een kleedje op je schoot en een kopje Glühwein in je hand - en geniet.

Hebben we je interesse gewekt? Dan is het nu eindelijk tijd om de leukste wintercampings, in de buurt van een gezellige kerstmarkt, onder de loep te nemen!

1. Vakantiepark de Krim - Texel

Vakantiepark De Krim is het meest volledig uitgeruste vakantiepark op Texel en de Waddeneilanden. Hier heb je alles binnen handbereik voor een heerlijke vakantie, met onder andere een spectaculair zwembad, diverse restaurants en tal van andere parkfaciliteiten! Ook zijn er mogelijkheden voor winterse activiteiten zoals vogels spotten en strandwandelingen. De camping is het hele jaar door open. De twee dorpen op het eiland 'Den Burg' en 'Oosterend' vieren in december beide een supergezellige winterfair. Bekijk de camping hier.

2. Camping de Pampel - Hoenderloo

Een vakantie in eigen land blijft steeds verrassend, en met een verblijf op de Veluwe maak je altijd een goede keuze. De veluwecamping De Pampel, bevindt zich op een van de meest prachtige locaties op de Veluwe. Gelegen aan de rand van Hoenderloo, te midden van de bossen (waar je vanaf de camping zo naartoe loopt), en tegelijkertijd dicht bij steden als Apeldoorn en Arnhem, biedt het de perfecte uitvalsbasis voor vele leuke uitstapjes in de omgeving. In Paleis het Loo in Apeldoorn is tussen 16 november en 19 november 2023 een sprookjesachtige winterfair: Spirit of Winter. Een royaal event met veel leuke workshops. Dit is echt een bezoekje waard! Bekijk de camping hier.

3. Camping 't Geuldal - Valkenburg

Gelegen nabij het pittoreske Valkenburg, biedt Camping 't Geuldal een betoverende winterse setting. Verken de nabijgelegen grotten of geniet van lokale winterfestiviteiten. (Tip: de grotten zijn in de winter vaak aangenamer qua temperatuur dan buiten!) Deze camping is perfect voor degenen die op zoek zijn naar een combinatie van natuurlijke schoonheid en culturele ontdekkingen. De camping ligt in de buurt van Valkenburg en Maastricht. Deze steden worden in de winter omgetoverd tot fantastische kerstmarkten! Bekijk de camping hier.

Warm jezelf op bij een gezellig kampvuur | Alles over caravans
Warm jezelf op bij een gezellig kampvuur

4. Stadscamping Bolsward - Bolsward

Ontdek het goed bewaarde geheim van Bolsward: kamperen te midden van de stad! De groene stadscamping van Bolsward is gelegen op het terrein van het zwembad en beschikt over 18 standplaatsen, deels uitgerust met elektriciteit en waterpunten. Deze stadscamping verwelkomt gasten het hele jaar door. Bolsward is een kleine stad in Friesland met een onwijs gezellige kerstmarkt. Hier komen mensen van ver naar toe om te shoppen! Bekijk de camping hier.

5.Vlugtenburg - 's Gravenzande

Deze mooie camping ligt aan het strand, vlak bij Den Haag. Of je nu op zoek bent naar rust en stilte of avontuurlijke winterpret, deze camping heeft alle mogelijkheden om van het winterse Nederlandse landschap te genieten. Camping Vlugtenburg is er voor iedereen. Fietsen door de duinen of shoppen in de nabij gelegen steden? Het kan allemaal! De kerstmarkt in Den Haag en in Naaldwijk zijn echte aanraders! Dompel je onder in een heerlijke wonderlijke winterwereld. Bekijk de camping hier.

Winterkamperen is zo erg nog niet niet! Pak je caravan en ga op avontuur. Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met deze mooie wintercampings. Weet jij nog een mooie wintercamping die in dit rijtje hoort? Laat het ons weten. Veel kampeerplezier!

Afbeeldingen

Bekijk hieronder de afbeeldingen. Swipe naar rechts om meer te bekijken. Tik op een afbeelding om te vergroten.

No items found.

Veelgestelde vragen

  1. Vakantiepark de Krim - Texel
  2. Camping de Pampel - Hoenderloo
  3. Camping 't Geuldal - Valkenburg
  4. Stadscamping Bolsward - Bolsward
  5. Vlugtenburg - 's Gravenzande

Je koopt kampeeraccessoires in winkels zoals: Obelink, De Wit Schijndel, Stassar, Decathlon, Bever, Kampeerwereld, ANWB of Karsten Travelstore. Ook de Action heeft soms kampeerartikelen in de schappen liggen.

Er zijn veel elektrische kachels te koop. Hieronder zie je onze top 7:

  1. Tristar KA-5039 ventilatorkachel
  2. Dyson hot + cool ventilatorkachel‍
  3. Eurom Safe-t-Heater 1500 keramische kachel
  4. De'Longhi capsule
  5. Honeywell heat bud ceramic portable-mini heater
  6. Tristar KA-5127 elektrische kachel
  7. Safe camp 1500

Ze trekken aardig wat stroom en zijn niet bepaald energiezuinig. Een standaard elektrische kachel heeft een verbruik tussen de 1000 en 2000 watt per uur, oftewel 1 tot 2 kilowattuur per uur. Een elektrische kachel is wel voordeliger tegenover een gaskachel.

  1. Convectiekachels: verwarmt de lucht snel en verspreidt deze door de ruimte. Ideaal voor gelijkmatige verwarming in grotere ruimtes.
  2. Stralingskachels: geven directe warmte af aan objecten en mensen in de buurt. Snelle opwarming en geschikt voor kleinere ruimtes.
  3. Keramische kachels: gebruiken keramische elementen om warmte te genereren. Efficiënt, snel en geschikt voor verschillende ruimtes.
  4. Oliegevulde radiatoren: verwarmt olie die de warmte lang vasthoudt. Geschikt voor langdurige, gelijkmatige warmte, maar neemt meer tijd om op te warmen.
  5. Infraroodkachels: stralen infrarode warmte uit die objecten en mensen direct verwarmt. Efficiënt en geschikt voor lokale verwarming.
  6. Ventilatorkachels: verspreiden warme lucht met behulp van een ventilator. Snel opwarmen van de ruimte, geschikt voor kleinere ruimtes.

Er zijn veel voordelen aan kamperen in de winter.

  • Sfeer: De sfeer is uniek: geniet van alle lampjes, kaarsjes en samen opwarmen aan het vuurtje buiten
  • Laagseizoen: De kosten voor kamperen in de winter zijn vele malen lager. Zo houd je geld over als je wilt kerstshoppen.
  • Minder druk: je hebt de natuur helemaal voor jezelf.
  • Mooie fotomomenten: De zon staat laag en het licht weerkaatst in een vochtige luch, daardoor krijg je adembenemende kiekjes.
  • Sterrenkijken: in de winterse hemel zie je 's nachts vaak prachtige en geheel andere sterren en sterrenstelsels.
  • Geen muggen: in de winter zijn de muggen ver te zoeken, dus je slaapt rustiger en wordt wakker zonder muggenbulten!
Tags bij dit artikel
Klik op een tag om andere artikelen met hetzelfde onderwerp te vinden.