De Coast model 1 uit de Verenigde Staten: zelfvoorzienend en elektrisch

Stap in een wereld waar luxe kamperen en duurzaamheid samenkomen met de Coast Model 1, een baanbrekende caravan die door Aero Build uit de VS op de markt is gebracht. Met zijn indrukwekkende 20 kWh accucapaciteit, krachtige zonnepanelen en slimme woonoplossingen, herdefinieert deze caravan wat het betekent om in stijl de wereld te verkennen.

Eerste publicatiedatum:
Voor het laatst bijgewerkt op:
Ontdek luxe en duurzaam kamperen met de Coast Model 1: een volledig elektrische caravan boordevol comfort en technologie. Stap nu in de toekomst!

Innovatief Ontwerp en Aerodynamica

De Coast Model 1 onderscheidt zich door zijn geavanceerde aerodynamische ontwerp, dat niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel bijdraagt aan brandstofefficiëntie en stabiliteit tijdens het rijden. De gestroomlijnde contouren verminderen luchtweerstand, wat resulteert in een soepelere rit en lagere energiekosten. Dankzij het gebruik van lichtgewicht, hoogwaardige materialen blijft de caravan zowel robuust als mobiel​

Afmetingen en Kogeldruk

Met afmetingen van 21 voet lang (ongeveer 6,4 meter), 8,5 voet breed, en 9,6 voet hoog, biedt de Coast Model 1 voldoende ruimte zonder onhandelbaar te worden. Het gewicht van de caravan bedraagt 8400 lbs (ongeveer 3810 kg), met een drooggewicht van 6300 lbs (ongeveer 2860 kg), wat betekent dat je een behoorlijk krachtige trekauto nodig hebt om deze luxe caravan veilig te trekken​!

Interieur en Voorzieningen

Het interieur van de Coast Model 1 is een toonbeeld van luxe en functionaliteit. De caravan beschikt over een zeer indrukwekkende lijst aan features:

  • Ruime slaapplaatsen voor vier personen, uitgerust met hoogwaardige matrassen.
  • Een rijkelijk uitgeruste keuken met SMEG-apparatuur, inclusief een ultralaag profiel keramische kookplaat, koelkast en oven.
  • Smart home technologie waarmee je verlichting, temperatuur en beveiliging via een smartphone kunt bedienen.
  • Een Laveo Dry Flush-toilet dat waterbesparend werkt en eenvoudig te onderhouden is.
  • Starlink internet voor betrouwbare en snelle verbinding, zelfs in afgelegen gebieden.
  • Watertanks met geavanceerde technologieën om water te besparen...

Zelfvoorzienendheid en Energiebeheer

De Coast Model 1 is volledig elektrisch en zelfvoorzienend dankzij een 22 kWh accucapaciteit en 1600 W zonnepanelen op het dak, verdeeld over acht monokristallijne panelen. Twee krachtige omvormers van elk 3000 W zorgen ervoor dat alle elektrische voorzieningen, van LED-verlichting tot keukenapparatuur, optimaal worden ondersteund. Het slimme energiebeheersysteem monitort continu het energieverbruik en optimaliseert de opslag en distributie van zonne-energie, waardoor de caravan onafhankelijk kan opereren van externe stroombronnen​(

Vormgeving en Esthetiek

Het strakke, moderne ontwerp van de Coast Model 1 wordt gekenmerkt door een spiegelende voorgevel en zes panoramavensters die zorgen voor een ongehinderd uitzicht op de omgeving. De caravan is beschikbaar in drie stijlvolle kleuren, waardoor elke eigenaar zijn persoonlijke voorkeur kan uitdrukken. De combinatie van functionele vormgeving en esthetische details maakt de Coast Model 1 een echte eyecatcher op elke camping​.

Beste Campingplekken voor de Coast Model 1

De Coast Model 1 is ontworpen voor de moderne reiziger die zowel avontuur als comfort zoekt. Enkele van de beste campingplekken waar deze caravan optimaal tot zijn recht komt zijn:

  • Yosemite National Park, Californië: Geniet van adembenemende uitzichten en uitstekende voorzieningen.
  • Banff National Park, Alberta: Ervaar de schoonheid van de Canadese Rockies met gemakkelijke toegang tot elektrische aansluitingen.
  • Lake District, Verenigd Koninkrijk: Perfect voor wie houdt van schilderachtige meren en wandelmogelijkheden.
  • Great Ocean Road, Australië: Combineer luxe kamperen met een van de mooiste autoroutes ter wereld.
  • Zwarte Woud, Duitsland: En natuurlijk als allerlaatste. De dichte bossen en kronkelende riviertjes kenmerken het Zwarte Woud. Dit is de plek voor natuurliefhebbers die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Heb je zelf een idee waar jij met deze caravan zou willen staan? Laat het ons weten!

Leveranciers en Ondersteuning

Aero Build, gevestigd in Nashville, heeft zich in de afgelopen jaren gevestigd als een betrouwbare fabrikant van hoogwaardige caravans voor zowel ondernemers als particulieren. Onder het dochtermerk Coast richt het bedrijf zich specifiek op de particuliere markt, waarbij innovatie en klanttevredenheid centraal staan. Aero Build heeft een direct-to-consumer model aangenomen, wat betekent dat ze hun caravans direct aan klanten verkopen zonder tussenkomst van Europese dealers. Dit maakt het mogelijk voor klanten om rechtstreeks bij Aero Build te bestellen en hun caravan op maat te laten maken.

Als je geïnteresseerd bent in het aanschaffen van een Coast Model 1 vanuit Nederland, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met Aero Build. Ze bieden virtuele rondleidingen en kunnen je helpen bij het bestellen van een caravan, inclusief ondersteuning voor transport naar Europa​(

Duurzaamheid en Milieuvriendelijkheid

Duurzaamheid staat centraal bij de Coast Model 1. De integratie van zonne-energie en waterbesparende technologieën zorgt ervoor dat de caravan een minimale ecologische voetafdruk heeft. Bovendien worden duurzame materialen gebruikt in de bouw en inrichting, wat bijdraagt aan de lange levensduur en milieuvriendelijkheid van het voertuig​(

Conclusie

De Coast Model 1 van Aero Build is een revolutionaire caravan die luxe, comfort en duurzaamheid moeiteloos combineert. Met zijn geavanceerde elektrische en zelfvoorzienende systemen, innovatieve ontwerp en uitgebreide voorzieningen is deze caravan de ideale keuze voor de moderne reiziger die de wereld wil verkennen zonder in te leveren op stijl of milieubewustzijn. Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of net begint aan je avontuurlijke reizen, de Coast Model 1 biedt alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke reiservaring.

Bronnen

Afbeeldingen

Bekijk hieronder de afbeeldingen. Swipe naar rechts om meer te bekijken. Tik op een afbeelding om te vergroten.

No items found.

Veelgestelde vragen

Met zijn 20 kWh accucapaciteit, 1.600 W zonnepanelen, en efficiënt watergebruik is de Coast Model 1 ontworpen voor langdurige zelfvoorzienendheid. Afhankelijk van je energie- en waterverbruik, kun je meerdere dagen tot zelfs weken genieten van de vrijheid zonder externe voorzieningen.

Ja, de Coast Model 1 is volledig uitgerust voor gebruik in alle seizoenen. Met zijn omvattende isolatie, inclusief met schapenwol geïsoleerde onderbouw, en geavanceerde verwarmings- en koelsystemen, biedt deze caravan comfort, ongeacht het weer buiten.

Absoluut! De Coast Model 1 komt in drie kleurschakeringen: zwart, wit, en een zwart-wit combinatie. Daarnaast kun je kiezen uit verschillende interieuropties, waaronder de kleur van de meubelfronten en natuurlijk gehouden textielopties, om je caravan helemaal aan te passen aan je persoonlijke smaak.

Tags bij dit artikel
Klik op een tag om andere artikelen met hetzelfde onderwerp te vinden.