Farfalla Flip (2024) - Je nieuwe favoriete mini-caravan

De Farfalla Flip (2024) is een innovatieve minicamper, ontworpen door Farfalla, gericht op sportliefhebbers die behoefte hebben aan zowel transportgemak als een comfortabele overnachtingsplek. Deze compacte aanhanger is gebaseerd op een bagage-aanhangwagen, is flexibel in gebruik dankzij de Euroboxen die dienen als opbergruimte en meubilair.

Eerste publicatiedatum:
Voor het laatst bijgewerkt op:
Ontdek de Farfalla Flip 2024: Innovatieve minicamper ideaal voor sport & reizen. Modulair, comfortabel en perfect voor avonturiers.

Foto's: door Farfalla

Het concept is simpel: de opbergruimte van de Farfalla Flip bestaat hoofdzakelijk uit Euroboxen. Deze kunnen verborgen in meubilair, gebruikt als kruk of gestapeld en vastgezet worden in de mini-caravan.

De Farfalla Flip voordat hij uitgestald wordt.

De nieuwe Flip van Farfalla kan rijkelijk worden uitgerust. De daktent is optioneel.

Voor wie is de Farfalla Flip?

Volgens de oprichter richt Farfalla zich niet op traditionele kampeerders, maar eerder op sportieve mensen die grote sportuitrustingen vervoeren. Of het nu gaat om een fiets, motor, kano, SUP of een paraglidingparachute, alles past gemakkelijk aan de rechterkant van deze compacte aanhanger / caravan.

Ruimte en functionaliteit

De binnenruimte is 2,05 meter lang en 1,57 meter breed, met een apart laadgedeelte van 82 centimeter breed aan de rechterkant. Aan de linkerkant bevindt zich een multifunctioneel meubelstuk dat een plank, een uitschuifbaar bed en een hoekkast met waterkan en gootsteen omvat.

De opslagruimte wordt gerealiseerd met behulp van Euroboxen. Voor het mooie, comfortabele interieur geldt een meerprijs.

Flexibele indeling

Onder het bed en in het plankgedeelte zijn Euroboxen opgeborgen, die samen circa 170 liter aan opbergruimte bieden. Met een leefruimte van 305 bij 164 centimeter biedt de Farfalla Flip tal van inrichtingsmogelijkheden.

Comfort en gemak

De 200 x 67 centimeter grote ligplaats is uitbreidbaar tot 200 x 137 centimeter. Lattenbodems zorgen voor optimale ventilatie en comfort. De draaibare tafel wordt eenvoudig in de vloer bevestigd en vergrendeld. Indien nodig kan het tafelbeen apart worden opgeborgen en de tafelblad achter de plank worden verborgen.

Ook de krukken zijn euroboxen met stijlvolle zitkussens.

Het interieur van een Farfalla Flip caravan, volledig uitgestald met handige euroboxen onder de banken en comfortabele redelijk ruime bedden aan weerszijden.

De meubelmodule links kan worden uitgebreid met een spoelbak met vuilwatertank.

Laadmogelijkheden

De Farfalla Flip is toegankelijk via een tweedelige achterdeur of een grote zijklep aan de rechterkant, waar optioneel een uitklapbaar raam geplaatst kan worden. Deze kenmerkende panoramaklep van Farfalla wordt ondersteund door gasveren.

Het bed is uit te breiden met een onderschuifbed. De lattenbodem zorgt voor comfort en ventilatie.

Modulaire opstelling

Wanneer de aanhanger enkel voor transport wordt gebruikt, kan het meubelmodule eenvoudig in drie delen worden gedemonteerd en verwijderd, waardoor de hele binnenruimte beschikbaar is voor grote voorwerpen.

Bouwkwaliteit en gewicht

De meubelbouw is van hoge kwaliteit en ontworpen voor herhaaldelijk gebruik zonder slijtage. Met de ingebouwde inrichting weegt de Farfalla Flip ongeveer 600 kilogram. Standaard is een toegestaan totaalgewicht van 950 kilogram, dat dankzij het Alko-chassis tot 1.400 kilogram kan worden verhoogd.

Prijzen en opties

De basisprijs is 13.995 euro. De aanhanger, gebouwd door Unsinn, kost los 8.795 euro. Een losse ombouw is ook beschikbaar voor 5.495 euro. Extra kosten zijn er voor de rechter panoramaklep en het uitklapbare raam, respectievelijk 1.699 en 1.749 euro.

Voor langere reizen kunnen de volle boxen veilig op de vloer worden bevestigd, met daarbovenop ruimte voor de tweede matras.

Bij langere ritten kunnen de volle dozen op de grond worden opgeborgen, zodat ze niet wegglijden. Het tweede matras past erboven.

Extra maatwerkopties

Een schuine voorwand in de boeg is beschikbaar in twee varianten voor 845 of 1.045 euro. Een verhoogde binnenhoogte van 41 centimeter bovenop de standaard 153 centimeter is mogelijk voor 695 euro. Voor wie liever in een daktent slaapt, zijn er de Overzone (4.749 euro) en Airtop (6.149 euro) pakketten. De lijst met maatwerkopties is uitgebreid; een bezoek aan de website van Farfalla Camper voor meer informatie is aan te raden.

Technische specificaties

De Farfalla Flip weegt ongeveer 600 kilogram met een maximaal toegestaan gewicht van 950 kilogram.

Afmetingen (L/B/H): 4,43 / 2,07 / 2,13 meter
Zit- en slaapplaatsen: 2
Basisprijs: 13.995 euro

De Farfalla Flip is een unieke aanhang/mini-caravan die zowel wonen als transport combineert, ideaal voor sportliefhebbers die vaak op reis zijn. Met een aantrekkelijke basisprijs van 13.995 euro, maar met opties die de kosten snel kunnen opdrijven, is het belangrijk om zorgvuldig te overwegen wat je echt nodig hebt en wilt.

Afbeeldingen

Bekijk hieronder de afbeeldingen. Swipe naar rechts om meer te bekijken. Tik op een afbeelding om te vergroten.

No items found.

Veelgestelde vragen

Volgens de oprichter richt Farfalla zich niet op traditionele kampeerders, maar eerder op sportieve mensen die grote sportuitrustingen vervoeren. Of het nu gaat om een fiets, motor, kano, SUP of een paraglidingparachute, alles past gemakkelijk aan de rechterkant van deze compacte aanhanger / caravan.

De Farfalla Flip basisprijs is 13.995 euro. De aanhanger, kost los 8.795 euro. Een losse ombouw is ook beschikbaar voor 5.495 euro. Extra kosten zijn er voor de rechter panoramaklep en het uitklapbare raam, respectievelijk 1.699 en 1.749 euro.

De meubelbouw is van hoge kwaliteit en ontworpen voor herhaaldelijk gebruik zonder slijtage. Met de ingebouwde inrichting weegt de Farfalla Flip ongeveer 600 kilogram. Standaard is een toegestaan totaalgewicht van 950 kilogram, dat dankzij het Alko-chassis tot 1.400 kilogram kan worden verhoogd.

Het interieur van een Farfalla Flip caravan bestaat uit handige euroboxen die je als kruk kunt gebruiken. Je schuift de boxen onder de banken en er zijn comfortabele redelijk ruime bedden aan weerszijden.

Tags bij dit artikel
Klik op een tag om andere artikelen met hetzelfde onderwerp te vinden.